Sport

Jokićeva partija života. Niko u istoriji NBA lige nije odigrao ovakav meč (VIDEO)

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je sa čudesnim igrama u NBA i ostvario 17. tripl-dabl od početka sezone. Jokić je predvodio Denver do pobede nad Nju Orleansom 138:130 posle produžetaka, u utakmici koja će biti svrstana među istorijske.

Postigao je čak 46 poena, od kojih je 30 bilo u poslednjoj četvrtini i produžetku, uz nove rekorde u najjačoj ligi sveta.

Jokić je potvrdio zašto je glavni kandidat za MVP priznanje i navijače je još jednom oduševio igrom koja će se prepričavati.

Istorija koju piše najbolji košarkaš na svetu

 

Na parketu je protiv Pelikansa proveo skoro 43 minuta i za to vreme zabeležio 46 poena (16/22 iz igre, 3/5 trojke, 11/12 slobodna bacanja), 12 skokova, 11 asistencija, tri ukradene lopte i čak četiri rampe.

Postao je prvi čovek sa ovakvim učinkom otkad je uvedeno praćenje blokada i ukradenih lopti u statistici NBA, a neverovatno zvuči podatak da je 30 poena ubacio u poslednjih 15 minuta na terenu.

Takođe, tek je drugi igrač u istoriji koji je zabeležio tripl-dabl sa 45 i više poena, uz šut iz igre bolji od 70%. Prvi je, naravno, Vilt Čemberlejn, čiji će mnogi rekordi očigledno biti porušeni ove sezone.

Kada je u pitanju jedan od najdominantnijih centara svih vremena, Nikola preti da ga uskoro preskoči i po još jednom parametru.

Trenutno je na 74. tripl-dabla u karijeri, samo četiri manje od Vilta, koji zauzima šesto mesto večne rang-liste. Ove sezone Srbin je ubedljivo prvi sa 17, čak pet više od prvog pratioca Dežontea Mareja.


I još malo istorije...



Duel u Koloradu obeležio je pravi rolerkoster emocija i dešavanja na terenu, pošto su Nagetsi već u prvoj četvrtini imali prednost od 21 poena. Međutim, nisu uspeli da je zadrže i "pelikani" su se vratili u drugoj.

Gosti su stigli do dvocifrenog viška u poslednjem periodu, ali je onda na scenu stupio Jokić i gotovo samostalno izborio produžetak.

U poslednji minut Denver je ušao sa četiri poena zaostatka (118:122), kada su sudije pokušale da poguraju Nju Orleans do pobede. Posle uspešnih slobodnih bacanja svirale su Jokiću faul u napadu, ali ga to nije omelo.

Dobrim faulovima "grumenja" nad Grejemom i Ingramom, koji su bili polovični sa linije za slobodna bacanja, Jokić je došao u šansu da donese produžetak.

Kod rezultata 124:122 je na tri sekunde do kraja uneo Ernangomesa u koš i poentirao uz faul, ali su arbitri rekli da se pogodak ne važi.

Antologijska partija Nikole Jokića

 

Očekivano, usledile su burne reakcije, posle čega je Nikola pogodio oba penala i omogućio svom timu dodatnih pet minuta.

U tom delu je dao sedam od 14 poena svog tima i ostvaren je veliki trijumf.

Pored Nikole, istakao se Eron Gordon sa 28 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je Monte Moris dodao 18 poena i osam uspešnih dodavanja.

Na drugoj strani, spomenuti Ingram je bio najefikasniji sa 38 poena, pet skokova i devet asistencija, Si-Džej Mekolum se zaustavio na 24 poena, dok je Jonas Valančunas kompletirao dabl-dabl (19 poena i 14 skokova).

Ekipa Majka Melouna je i dalje na šestom mestu Zapada sa 38 pobeda i 26 poraza, dok je Nju Orleans deseti sa učinkom 27-37.

 

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog