Sport

Delije poslale moćnu poruku upućenu cijelom svijetu: Jugoslavija 1999., Republika Srpska 1995....

Crvena zvezda je pobijedila Glazgov Rendžers pred 45.000 navijača, ali ipak i ispala iz Evrope. Stadion "Rajko Mitić" bio je praktično cijeli u crveno-belim bojama tokom koreografije na početku utakmice, a potom su Delije poslale poruku sa zaključkom "All we are saying is give peace a chance" ("Sve što govorimo je dajte šansu miru").

Na transparentima su, pored država, bile i godine kad se ratovalo tokom 20. i 21. vijeka, pa se tako mogu vidjeti i Jugoslavija (1999.), Republika Srpska (1995.), Sudan (1998), Filipni, Indonezija... Upravo najviše medija iz ove dvije posljednje pomenute zemlje su prenijeli koreografiju Delija koja je završila i u Saudijskoj Arabiji, Brazilu, Gvatemali... Otprilike svuda, osim u zapadnjačkim medijima koji se nisu bavili ovom temom.

Osim italijanske "La Gazzetta dello Sport" koja je na društvenim mrežama fotografijama prenijela atmsoferu viđenu na stadionu "Rajko Mitić" uz komentar da su Delije sastavile spisak sukoba i tom prilikom tražile mir u svijetu.

Ovaj potez navijača Zvezde imao je još veći odjek na društvenim mrežama, gdje je osvanuo veliki broj pozitivnih komentara na račun Delija.

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog