Društvo

“Sloboda je mogućnost življenja kako želiš“ (Ciceron)

Festivalski dan posvećen slobodi održaće se u Banjoj Luci (FOTO)

Festivalski dan ”Sloboda narodu” sa panel diskusijama, te promocijom knjige jednog od najcjenjenijih slobodoumnih stanovnika Banjaluke, profesora Miodraga Živanovića, izložbom fotografija Slobodana Rašića Bobare i izložbom karikatura Marka Somborca, održaće se 29.03. u Domu omladine u Banjoj Luci, sa početkom u 11 časova.

Festivalski dan slavi slobodu misli, slobodu izražavanja i promoviše borbu za sva prava na slobodan život.

Centar za edukaciju Pro Educa, u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Nizozemske u BiH, organizuje prvi Festivalski dan #SlobodaNarodu u Banjoj Luci posvećen ljudima koji se usuđuju da misle drugačije i imaju hrabrosti da o tome u javnosti govore ili da pronalaze drugačije forme izražavanja.  

 

“Sloboda nije da radiš šta hoćeš i da štetiš drugima, ali jeste da govoriš svoje misli i razmišljanja o svijetu oko tebe”, rekao je karikaturista Marko Soborac, koji će pored izložbe održati i predavanje za studente i mlade, ali i one koji se tako osjećaju, o uticaju i značaju karikatura na slobodu govora i izražavanja.

 


“Cilj festivala nije da daje istine i odgovore bilo kome, već da ponudi argumente o određenom fenomenu i pomogne ljudima da sami donesu zaključak”, poručili su organizatori.


Gosti Festivalskog dana su Miodrag Živanović, Nerzuk Ćurak, Miljenko Jergović, Marko Šelić- Marčelo, Davor Sučić (Sejo Sekson), Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske, Josip Jerković, potpredsjednik Republike Srpske, Dejan Jović, profesor iz Zagreba, Martin Mikulić iz Mostara i mnogi drugi.



 

O projektu i festivalu ”Sloboda narodu”

Festival predstavlja slobodni javni prostor, gdje čuvari vatre i slobodne misli imaju priliku da dođu do izražaja i da ih čuje šira javnost. Festival afirmiše ljude koji govore i misle drugačije i koji su često Don Kihoti svog vremena. Festival sadrži panel diskusije, predavanja, radionice, koncerte, predstave, izložbe i promocije. Cilj je da doprinosimo jačanju demokratije i ljudskih prava u Bosni i Hercegovini kroz promociju slobode govora i izražavanja.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog