Kultura

Саша Губеринић добитница "Чучкове књиге" за 2021. годину

Саша Губеринић добитница је књижевне награде "Чучкова књига" за 2021. годину за збирку прича "О осталима", саопштио је жири 14. "Чучкових књижевних сусрета".

Директор Народне библиотеке "Бранко Чучак" на Хан Пијеску Озренка Ђурић Радуловић изјавила је Срни да је жири у саставу Милка Колунџић, Михаела Шумић и Миланка Благојевић одлуку донио у понедјељак , а да ће награда бити уручена 21. маја.

Она је подсјетила да је књига "О осталима" објављена прошле године под окриљем Градске библиотеке "Карло Бјелицки" из Сомбора, у едицији "Голуб".

Жири је саопштио да се Губеринићева од осталих аутора издвојила зрелим, изграђеним стилом и причама које су драматуршки занимљиве, сугестивне, а њени јунаци су свакодневни људи који бију своје животне битке и у којима се свако од читалаца може препознати.

- Ова збирка прича прозрачна је са прочишћеним и јасним језиком којим ауторка вјешто влада иако је ријеч о првенцу -  навео је жири у образложењу.

Саша Губеринић рођена је у Ваљеву 1989. године, дипломирала на Катедри за драматургију у класи професора Синише Ковачевића, а награђивана је и раније за своје приче.

Манифестацију "Чучкови књижевни сусрети" организује Народна библиотека "Бранко Чучак" на Хан Пијеску, а покровитељ су Министарство просвјете и културе Републике Српске и ова општина.

"Чучкови књижевни сусрети" биће одржани од 20. до 22. маја у Хан Пијеску.

 

Извор: срна 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog