Politika

Šešić pristupio Socijalističkoj partiji

Bivši poslanik SDS-a Davor Šešić danas je zvanično prešao u Socijalističku partiju (SP) i ubuduće u parlamentu Republike Srpske djelovaće u Klubu SP-a, saopštio je predsjednik partije Petar Đokić.

Đokić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da su zajedno sa Šešićem u SP pristupili i još neki važni kadrovi koji su zajedno sa njim radili na području Banjaluke i regije Krajina.

-Šešić je odlučio da svoj politički angažman nastavi u SP-u -  rekao je Đokić i dodao da je ključni razlog zbog kojeg su se opredijelili da definišu saradnju taj što je Šešić nudio i rješenja, a ne samo upozoravao na probleme i teškoće.

Prema njegovim riječima, Šešić će biti dio kadrovske strukture SP-a i u rukovodstvu Gradskog odbora u Banjaluci i Izvršnog odbora stranke.

Đokić je istakao da je namjera da se SP konstantno osvježava sa novim mladim ljudima koji imaju političku i društvenu budućnost u cijelini, a svojim radom će dati doprinos ukupnom razvoju Republike Srpske.

Šešić je rekao da će prelazak u SP poslije 18 godina u SDS-u biti izazov, ali da ga je na opredijelilo podmlađivanje u redovima socijalista i brža komunikacija da bi se pronašla rješenja za određene probleme.

On je dodao da će prema Statutu partije kao poslanik biti član Izvršnog odbora Socijalističke partije.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog