Sport

Јокић и званично најкориснији играч НБА лиге (ВИДЕО)

Српски центар Никола Јокић најкориснији је играч НБА за сезону 2021/2022, званично је потврдила лига у ноћи између сриједе и четвртка. Јокићу је јуче клуб приредио велико изненађење јер су дошли да му у Сомбору уруче награду.

У гласању Јокић је освојио 875 поен, његов први конкурент Џоел Ембид је добио 706, а трећи је био Јанис Адетокумбо са 595 поена.

До друге, узастопне титуле најкориснијег играча Јокић је дошао просјечно постижући 27,1 поен (58,3% из игре, 33,7% за три поена) уз 13,8 скокова и 7,9 асистенција у сезони.

Предводио је тим Денвера до скора од 48 побједа уз 34 пораза и шестог мјеста на западу, а у првој рунди плеј-офа зауставио их је Голден стејт са 4-1.

За ову награду гласало је 100 новинара који раде у САД и Канади, а Јокић је добио и највише првих мјеста на листи најбољих чак 65, што је за 39 више од Ембида.

У конкуренцији за најкориснијег играча ове сезоне били си Девин Букер, Лука Дончић, Џејсон Тејтум, Џа Морент, Стефен Кари, Крис Пол, Демар Дерозан, Леброн Џејмс и Кевин Дурент.

Јокићу је јуче клуб приредио велико изненађење на његовом имању у Сомбору, јер су дошли да му уруче ово престижно признање.

У делегацији су били челници клуба Џош Кронки, Тим Конели, тренер Мајк Мелоун, кондициони тренер Фелипе Ајхенбергер, најзаслужнији човјек за подизање нивоа физичке снаге српског играча и директор развоја играча у Денверу, Огњен Стојаковић.

 
Извор: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog