Sport

FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola stiže u Sarajevo

Ambasadori FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola u pratnji originalnog trofeja su Gilberto Silva i Faruk Hadžibegić.

Sarajevo i Bosna i Hercegovina će tokom dva dana sljedeće sedmice ugostiti jedinstvenu svjetsku turneju – FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola. U pratnji najpoznatijeg fudbalskog simbola – FIFA World Cup™ trofeja će biti dva ambasadora, fudbalske legende – Gilberto Silva, penzionisani proslavljeni brazilski fudbaler i bivši fudbaler, reprezentativac i selektor bh. reprezentacije Faruk Hadžibegić.

FIFA World Cup™ trofej će biti izložen u sarajevskoj Vijećnici 17. i 18.5., dok će na platou prekoputa Vijećnice biti dostupan i Coca-Cola Corner, sa brojnim aktivacijskim programima koje su FIFA i Coca-Cola pripremili za bh. obožavatelje i obožavateljke fudbala.

– Ovo je tek peta ikada organizovana svjetska turneja FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola koja će obići 51 državu, kako bi inspirisali i podijelili magiju sa navijačima i navijačicama širom svijeta. Ovo je drugi put da originalni trofej dolazi u Sarajevo, a rariret je i činjenica da će u Sarajevu zadržati cijela dva dana. Pozivamo sve kojima je fudbal najvažnija sporedna stvar, ako ne i glavna, na druženje, fotkanje i zabavu u Coca-Cola Corneru u utorak i srijedu – 17. i 18.5., pozvao je Mark Docherty, generalni direktor Coca-Cole Adria.

Kao dugogodišnji partner FIFA-e, Coca-Cola ima ekskluzivna prava na FIFA World Cup™ Trophy Tour, što daje priliku za hiljade obožavatelja širom svijeta da iskuse pravu čaroliju najcjenjenijeg trofeja na svijetu.

Ovogodišnje The FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola putovanje će biti stvarati klimatski pozitivna iskustva kroz praktikovanje najboljih praksi održivosti. Pored Vijećnice i u Coca-Cola Corneru će tokom oba dana biti postavljeni kontejneri za odvojeno prikupljanje otpada, kako bi se nastavila praksa edukacije građana i podizanja svijesti o potrebi odvojenog prikupljanja i recikliranja otpada, sa posebnim fokusom na plastičnu ambalažu.

Coca-Cola poziva ljubitelje fudbala da iskoriste ovu jedinstvenu priliku u životu da vide originalni fudbalski simbol i iskuse pravu čaroliju najvećeg, najiščekivanijeg sportskog događaja na svijetu – Svjetskog prvenstva 2022 – FIFA World Cup™.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog