Region

Dačić sjedi sve dok ga Vučić ne pogleda (VIDEO)

Juče je u Skupštini Srbije Aleksandar Vučić položio zakletvu i započeo svoj drugi mandat na funkciji predsjednika Republike Srbije.

Inauguraciji je prisustvovalo kompletno političko rukovodstvo Srbije, patrijarh Porfirije i drugi vjerski službenici kao i delegacija iz BiH predvođena Miloradom Dodikom.

Kada je Vučić održao govor i položio zakletvu, svi u skupštinskoj sali su ustali i počeli aplaudirati, osim predsjednika srpskog parlamenta Ivice Dačića.

@otac_nacije369 ♬ original sound - otac.nacije
 

Dačić je ostao u fotelji do trenutka kada se prema njemu okrenuo lider Srbije nakon čega je i predsjednik SPS-a "skočio na noge". Ovaj trenutak je već postao viralan na društvenim mrežama.

Zašto Dačić odmah nije ustao ostaće nepoznato, no odavno se spekuliše da odnosi između njega i Vučića nisu idealni jer se Dačić istinski zalaže za interese Rusije, posebno u vrijeme rata u Ukrajini, dok Vučić i dalje uspješno balansira između Moskve i Zapada.

Takođe, Ivica Dačić odavno ima ambiciju da postane premijer Srbije, no pitanje je da li će mu Vučić dati podršku u tome jer je poznato da tu želi ostati Ana Brnabić, inače Vučićeva desna ruka.

 

Izvor: klix.ba 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog