Vijesti

Borenović: Sa korumpiranim političarima ne želim da imam posla ni na papiru

Predsjednik PDP Branislav Borenović tvrdi da sastanak lidera parlamentarnih stranaka BiH sa zvaničnicima u Briselu neće donijeti ništa posebno jer, kako je ocijenio, "vladajuće političke elite nemaju ništa sa evropskim vrijednostima i standardima".

Borenović je novinarima u Banjaluci rekao da je u obraćaju predstavnicima EU istakao da BiH nazaduje.

Predsjednik PDP-a kaže da predloženi dokument prekjuče u Briselu nije potpisao jer, ne želi da, kako navodi, "sa korumpiranim političarima ima posla ni na papiru".

- Rekao sam da mi više vremena nemamo, nemamo više privilegije da čekamo kao što možda neki u Briselu hoće da sačekaju BiH. Zemlja se prazni, slušamo stalno jednu te istu priču - rekao je Borenović.

U Briselu je prekjuče održan sastanak lidera parlamentarnih stranaka u BiH sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, koji je završen prihvatanjem političkog sporazuma o principima za osiguranje funkcionalne BiH za napredak na evropskom putu.

Iz Savjeta EU je saopšteno da su politički sporazum prihvatili lider SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik SP-a Petar Đokić i Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Sporazum su prihvatili i predsjednik potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović, Naše stranke Edin Forto, NiP-a Elmedin Konaković, DF-a Željko Komšić, SDP-a BiH Nermin Nikšić, NES-a Nermin Ogrešević, PDA Elzina Pirić i Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Sastanku su prisustvovali i predsjednici PDP-a Branislav Borenović i DNS-a Nenad Nešić.

 

Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog