Svijet

Komandant ukrajinskog ekstremističkog bataljona „Ajdar“ zarobljen kod Severodonjecka

Komandant ukrajinskog ekstremističkog bataljona „Ajdar“ je zarobljen prilikom osvajanja sela Metjolkino u okolini Severodonjecka, saopštio je Sputnjiku izvor iz policije.

„Nekoliko ukrajinskih ekstremista se predalo prilikom čišćenja sela Metjolkino, uključujući jednog komandanta bataljona ‘Ajdar’. Trenutno je u toku istraga koliko je njegova pozicija visoko rangirana“, rekao je sagovornik.

Osim toga, dvojica ukrajinskih vojnih zarobljenika su poslata u Lugansk iz grada Rubežno koji se nalazi pored Severodonjecka.

Što se tiče situacije oko Severodonecka, sagovornik je rekao da su sada u toku borbe za obližnje selo Sirotino koje se nalazi pored Metjolkina. Prema njegovim informacijama, tokom jučerašnjeg dana su ruske rakete gađale položaje ekstremista u selu, što je omogućilo snagama LNR da razviju napad.

Ranije je čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio, da su specijalne jedinice „Ahmat“ zajedno sa drugim korpusom Narodne milicije Luganske Narodne Republike (LNR) oslobodili Metelkino. On je pojasnio da je u sukobima ukrajinska strana za poslednjih nedelju dana izgubila od 600 do 700 vojnika, neki su ranjeni, a neki ubijeni.

Prilikom oslobađanja Severodonjecka, ruska vojska i saveznička vojska LNR-a blokirale su militante ukrajinskih ekstremističkih bataljona na teritoriji fabrike „Azot“. Borbe za grad traju od početka maja.

 

Izvor: rs.sputniknews.com
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog