Društvo

U Sarajevu održana treća parada ponosa (FOTO)

Osnovne poruke koje su učesnici poslali sa transparenata su: "Ljubav nije privilegija", "Želimo da se volimo bez straha" i "Naša ljubav nije grijeh".

 U Sarajevu je održana treća po redu Parada ponosa u BiH, pod sloganom "Porodično okupljanje!" a policija je saopštila da incidenata nije bilo.

Parada ponosa je počela juče u 17 časova, a šetnja učesnika je završena ispred Istorijskog muzeja u tom gradu gdje su učesnici održali govore i drugi program, uključujući i muzički nastup.


Kako prenosi Klix, prisustvovale su i neke poznate ličnosti, među kojima političari, ambasadori i umetnici.

Osnovne poruke koje su učesnici poslali sa transparenata su: "Ljubav nije privilegija", "Želimo da se volimo bez straha" i "Naša ljubav nije grijeh".

LGBT zastave su "preokupirale" Sarajevo, zajedno sa snažnim sloganima, ispisanim na šarenim kartonima, a koji šalju poruke jednakosti, ljubavi i potrebe za većim razumevanjem jedni drugih.

Ovogodišnji slogan povorke je "Porodično okupljanje", stoga se i očekivalo da će mnogi pripadnici LGBT populacije prošetati sa svojim roditeljima danas.

Učesnici su počeli da se okupljaju već u 15 sati ispred Vječne vatre gdje su pripremali transparente, do početka šetnje koja je bila zakazana za 17 sati.

Povorku je obezbeđivao veliki broj policajaca.

Ranije danas u sarajevskom naselju Otoka održan je skup protiv Parade ponosa.

Ovom povorkom želi se ponovo ukazati na neodgovarajući status LGBTIQ osoba u bosanskohercegovačkom društvu.


Izvor: klix.ba
Foto: Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog