Zanimljivosti

Ogromna rupa prečnika 25 metara pojavila se u Čileu (VIDEO/FOTO)

U Čileu, na rudarskom području Tierra Amarilla, tokom vikenda se pojavila golema vrtača promjera oko 25 metara, što sada istražuju čileanske vlasti. Lokalni mediji prikazali su snimke rupe iz vazduha na zemlji.

To područje, udaljeno oko 665 kilometara sjeverno od glavnog grada Santiaga, minirala je kanadska kompanija Lundin Mining, piše Guardian.

Sernageomin, nacionalna služba za geologiju i rudarstvo, postala je svjesna rupe u subotu pa je poslala stručno osoblje na to područje, rekao je direktor službe David Montenegro.

"Postoji znatna udaljenost, otprilike 200 metara, do dna. Nismo otkrili nikakav materijal u vrtači, ali smo vidjeli prisutnost velike količine vode", rekao je Montenegro.

 

Nakon otkrivanja vrtače, područje odmah izolovano

Sernageomin je izvijestio o zatvaranju područja od ulaza do radilišta rudnika Alcaparrosa, koji se nalazi u blizini vrtače. Firma Lundin Mining je jučer saopštila da rupa nije uticala na radnike, kao ni na zajednicu.


"Nakon otkrivanja vrtače, područje je odmah izolovano i obaviještena su nadležna regulatorna tijela. Tehnička analiza je u toku kako bi se utvrdio uzrok nastanka rupe. Najbliža kuća udaljena je 600 metara od vrtače, a naseljena područja i javna služba udaljeni su gotovo kilometar od mjesta nastanka vrtače", saopštila je kanadska kompanija.

 

Izvor: index.hr 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog