Vijesti

Грмуша предао кривичну пријаву против оних који су омогућили да Андреа Дорић обавља двије функције

Милко Грмуша, одборник ПДП-а предао је данас кривичну пријаву против свих оних који су омогућили да Андреа Дорић, по сопственом јавном признању, по основу политичког договора и утицаја обавља функције у ЈП "Путеви Републике Српске" и АПИФ-у.

"Онако како је она сама и својом слободном вољом јавно саопштила, овдје причамо најмање о кривичним дјелима Повреда права при запошљавању, Трговина утицајем, Несавјестан рад у служби и Злоупотреба службеног положаја или овлаштења.

Ову кривичну пријаву само формално сам поднио ја, али иза ње стоје хиљаде понижених младих људи који не могу добити посао зато што нису политички подобни. Поднио сам је и због боли сваке мајке која гледа своје дијете преко телефона, јер је отишло одавде трбухом за крувом", написао је Грмуша на свом Фејсбук профилу.

"Пошто је ово масовна појава кршења закона, свако ко зна за неки сличан случај може слободно да ми се обрати да му пошаљем бесплатно темплејт ове пријаве. Не интересује ме ко крши закон, не занима ме која је партија, ко је чији. Ударајте по свима, драги пријатељи. Само заједно, без обзира чији смо или нисмо ничији, можемо одвојити жито од кукоља", поручује Грмуша.

Милко у наставку додаје да је сада на потезу правосуђе... 

- Нека господа кажу да ли ће толерисати кршење закона или не. Ако им ово није спорно, онда ће сахранити домаћи правни поредак, али и све етичке вриједности на којима друштво треба и мора да се заснива ако жели да има будућност, написао је Грмуша.

Подсјећамо Андреа Дорић кадар Социјалистичке партије је изјавила да је уз подршку партије дошла на функцију извршног директора "Путева Републике Српске" и члана УО Агенција за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ).

"Ја сам делегирана на мјесто извршног директора у 'Путевима РС' испред своје политичке опције и наравно да је то прихваћено. С друге стране, имала сам и конкурс у АПИФ-у, исто је била подршка партије и то се десило, тако да сам ја на те двије функције из тог разлога", навела је Дорићева за Уна ТВ.

 

 

Dogovorena raspodjela svih direktorskih pozicija – krivično djelo ili "normalna pojava"?

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog