Region

Вучић: Европрајда неће бити и да та одлука не може да се промени

Предсjедник Србије Александар Вучић изјавио је да, без обзира на оптимистичне изјаве неких европских представника, тренутно не види рjешење за таблице на КиМ. Каже да Европрајда неће бити и да та одлука не може да се промени.

Александар Вучић је рекао да ће Приштина свакако од 1. септембра наставити са својом кампањом и покушати да натjера Србе да промијене таблице на својим возилима.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише то што је Жозеп Борељ имао оптимистичку изјаву да ће питање таблица бити ријешено као питање докумената.

"Европски политичари су од мене много пaментнији и озбиљнији и не морају да буду мргуди као ја и да имају оптимистичан сценарио у глави. Не видим у овом тренутку никакво решење и 1. септембра ће они ићи са својом кампањом и покушати да натерају Србе да промене таблице. Мислим да у томе неће имати великог успеха", истакао је Вучић.

Каже да је Аљбин Курти у Бриселу рекао да вjерује да ће имати великог успjеха да Срби замijене КМ таблице.

"То је процес који ће да траје, ми смо свакако од 1. септембра суочени са тим проблемом, не постоји могућост да се пре 1. септембра то реши. Али, остаје нам да чекамо и видимо, очекујем после важне разговоре после Отвореног Балкана и посете Ердогана. Имаћемо много посредника који ће долазити из Европе и света, али у овом тренутку не видим никакву могућност помака јер не постоји жеља код Пришине да разговара о рационалним и компромисним решењима", рекао је Вучић.

На крају је иронично додао да можда, ипак, Еврпљани боље знају шта ће се десити.

 

Извор: танјуг/ртс
Blog