Vijesti

Predstavljeno savremeno opremljeno borbeno vozilo "Vihor" (FOTO)

Kompanija Tehnički remont iz Bratunca danas je u fabričkom krugu predstavila novo, savremeno opremljeno lako borbeno vozilo "vihor", sa ugrađenom najmodernijom svjetskom tehnologijom.

Svečanom činu prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministar Staša Košarac, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić, predstavnici Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara, delegacija Ministarstva odbrane Namibije, te poslovni partneri i radnici.

Vlasnik ove kompanije Slaven Ristić rekao je da je vozilo "vihor" rezultat kontinuiranog rada, investiranja, stručnosti i praćenja savremenih svjetskih dostignuća u ovoj oblasti.

"Sve je urađeno radi bolje bezbjednosti Republike Srpske i opremanja njenih policijskih snaga. Vozilo je nastalo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova čija je to bila ideja, a mi smo je realizovali", naveo je Ristić.

Ristić je istakao da je riječ o lakom, veoma brzom taktičkom vozilu sa izuzetnim manevarskim osobinama.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je, čestitajući rukovodstvu i zaposlenima Tehničkog remonta, izrazio zadovoljstvo što je za kratko vrijeme, svega šest mjeseci, uspješno realizovan ovaj zadatak.

"Ideja Ministarstva realizovana je u Tehničkom remontu uspješno, pa je nastalo ovo vozilo izuzetnih osobina. Ovo je nakon `despota` drugo borbeno vozilo proizvedeno u bratunačkom Tehničkom remontu i biće sigurno ponos i MUP-a Srpske i Tehničkog remonta, kao i svih koji odluče da ga kupe", naglasio je Lukač.

Šef projektnog Biroa Tehničkog remonta Jadranko Stanimirović rekao je Srni da je "vihor" opremljen najsavremenijom svjetskom tehnologijom, da ima motor najnovije klase, raspolaže sa prostorom za petočlanu posadu i odgovara najvećim zahtjevima.

"Lako taktičko vozilo `vihor` je nosivosti ispod osam tona i može korstiti za vojne i policijske specijalne namjene, motor je `volvo`, jačine 350 konjskih snaga, vozilo je balistički zaštićeno i izuzetnih ubrzanja u svakoj brzini", naveo je Stanimirović.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog