Svijet

Bajden poslao upozorenje Putinu: Nismo se uplašili, branićemo svaki pedalj NATO teritorije

Američki predsjednik Džo Bajden komentarisao je odluku Kremlja, tačnije Vladimira Putina, da proglasi aneksiju četiri ukrajinske regije te je poručio kako ruski lider nikoga neće zastrašiti svojim potezima.

U obraćanju naciji nakon ruske aneksije ukrajinskih teritorija, Bajden je rekao kako će saveznici i dalje stajati čvrsto uz Ukrajinu.

"Amerika i njeni saveznici neće napustiti Ukrajinu, dozvolite mi da to naglasim. Takođe, nećemo biti zastrašeni Putinom i njegovim nepromišljenim riječima i prijetnjama", rekao je Bajden.

Nakon toga, američki predsjednik je poslao i direktnu poruku Vladimiru Putinu.

"Amerika je u potpunosti spremna s našim saveznicima iz NATO-a da brani svaki pedalj teritorije NATO-a. Svaki metar. Dakle, gospodine Putin, nemojte pogrešno shvatiti šta govorim. Svaki metar", poručio je prvi čovjek SAD-a.

Na kraju, Bajden se osvrnuo i na situaciju sa Sjevernim tokom i optužbama koje dolaze iz Moskve da je Amerika umiješana u eksplozije na važnom gasovodu.

"To je očigledno bio namjerni čin sabotaže i sada Rusiju emitiraju dezinformacije i laži. Radićemo s našim saveznicima na tome da utvrdimo šta se tačno tamo dogodilo. Po mom nalogu, već smo počeli da pomažemo saveznicima da poboljšaju zaštitu kritične infrastrukture. U odgovarajućem trenutku, kada se stvari smire, poslaćemo ronioce da saznaju šta se tačno dogodilo", zaključio je Džo Bajden.


Izvor: klix.ba
Blog