Kultura

Promocija knjige o njemačkim ratnim izvještajima Borislava Glišića

Promocija knjige „Njemački ratni izvještaji iz Nacionalnog arhiva u Vašingtonu", koju je priredio novinar i publicista iz Banjaluke Borislav Glišić Boro će se održati u prostorijama Muzeja Republike Srpske, u četvrtak 20. oktobra sa početkom u 13 časova.

Knjiga objedinjuje njemačke ratne dokumente koje su zaplijenili saveznici nakon pobjede nad Hitlerom i ulaska u Berlin, a odnose se na ratne prilike u Jugoslaviji 1941-1945. godine.

Specifičnost ove  knjige  je  u tome, što  99,00%  njenog  sadržaja (na 240 stranica)  čine  mikrofilmovana  njemačka  dokumenta. Dakle, čitaocu je omogućeno da dobije jasne odgovore na dileme ko je s kim i kada sarađivao za vrijeme Drugog svjetskog rata

„Čitaocu knjige stavljeno je na uvid 150 njemačkih dokumenata sa odgovarajućim arhivskim oznakama, koji su klasifikovani u tri cjeline – njemački dokumenti o partizanima /NOVJ/, njemački dokumenti o četnicima /JvuO/ i njemački dokumenti o ustašama odnosno formacijama Nezavisne Države Hrvatske uključivši i pripadnike kvislinških muslimanskih jedinica kao "cvijeta hrvatstva“.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog