Banja Luka

U februaru naredne godine počinje gradnja hotela „Palas“

Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je da će u februaru 2023. biti srušen i ponovo izgrađen nezavršeni hotel „Palas“ u centru grada.

– Još pozitivnih vijesti! Prema dosadašnjoj dinamici, planovima i maksimalno uloženim naporima u posljednje dvije godine, možemo danas gotovo izvjesno reći da će rušenje, a zatim i gradnja hotela “Palas”, koja čeka od 1987. godine, početi u februaru naredne godine. Nastavljamo dalje – poručio je Stanivuković, te dodao da je ovo jedan od najizazovnijih projekata s kojim se njegova administracija susrela.

– Jedan od najizazovnijih projekata vrijednosti 75 miliona KM, sa velikim zavrzlamama oko imovinsko-pravnih odnosa, koje rješavamo pune dvije godine i u konačnosti smo uspjeli za prvi dio građevinske dozvole. Sve je spremno za februar mjesec – saopštio je Stanivuković.

Podsjećamo, ranije je najavljeno da se do idejnog rješnja došlo u saradnji s arhitektom Hanijem Rašidom i predstavnicima kompanije Cepter.

Prilikom prošlogodišnje posjete Banjoj Luci ovog poznatog svjetskog arhitekte, najavljeno je da će izgradnjom novog hotela centar grada dobiti novi futuristički izgled jer je u planu i uređenje i proširenje cijelog prostora Trga.

 

Izvor: novosti.rs 
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog