Zanimljivosti

Upecao zlatnu ribicu tešku 30 kilograma (VIDEO)

Pecaroš Endi Heket uspio je da upeca zlatnu ribicu tešku čak 30 kilograma. Ove “ribice” obično žive u kućnim akvarijumima koji ne zauzimaju mnogo mjesta.

Međutim, Heket je uspio da upeca mnogo veću verziju, jednu od najvećih na svijetu, tešku više od 30 kilograma, prenosi Gardijan.

Neuhvatljiva riba, poznata kao Šargarepa zbog svoje narandžaste boje, ubačena je u jezero u Šampanji u Francuskoj prije 20 godina, i od tada se pokazala kao veoma teška za uloviti.

Pecarošu Heketu bilo je potrebno 25 minuta da izvuče ribu.

Radi se o hibridnoj vrsti ukrštenoj sa japanskim koi šaranom, i vjeruje se da je ovo druga najveća ikada upecana. Zlatne ribice ili karaši pripadaju porodici šarana, ali obično ne dostižu ovakve veličine.


„Oduvijek sam znao da je Šargarepa tamo, ali nikad nisam pomislio da ću je upecati. Znao sam da je velika kada je zagrizla mamac i počela da ga vuče gore-dole, lijevo-desno. Onda je isplivala na površinu i vidio sam da je narandžasta. Fenomenalno je što sam je ulovio, ali je takođe i čista sreća“, kazao je Heket.

On je pozirao sa ogromnom ribom prije nego što je vratio u vodu.

Džejson Kauler, menadžer ribarstva, kazao je da su ubacili Šargarepu u jezero prije oko 20 godina kao nešto drugačije za ljude da pecaju.
 

„Od tada ona je rasla i rasla i nije često izlazila. Prilično je neuhvatljiva“, poručio je on.

 

Izvor: nedeljnik.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog