Sport

Jokićeva partija bez greške (VIDEO)

Srpski centar nastavlja da postavlja NBA standarde.

Malo, malo pa partije Nikole Jokića završe u nekoj od kategorija istorije najjače košarkaške lige na svijetu, kao što je slučaj sa posljednjom.

Njegovi trip-dabl učinci odavno nisu novost, ali ostaje zabilježeno da Somborac u pobjedi Denvera nad Los Anđeles Lejkersima (122:109) nije promašio nijedan šut iz igre.

Sa tih 35 poena (uz 11 skokova i 11 asistencija), u petom vezanom trijumfu Nagetsa, postao je tek treći NBA igrač koji je najmanje dva puta ostvario perfektan tripl-dabl.

Pošto je prije 11. ovosezonskog tripl-dabla, 20. oktobra 2018. godine uradio istu stvar, jer je tada Finiksu takođe ubacio 35 poena i isto imao po 11 skokova i 11 asistencija.

Druga dvojica košarkaša kojima je ovo uspjelo su Vilt Čembrlen i Drejmond Grin. Čembrlen je u više navrata u karijeri imao perfektan tripl-dabl, a brojke su mu, kao i uvijek u karijeri bile fantastične. U meču Filadelfije sa Baltimor Buletsima 1967. godine bez promašaja je ubacio 42 poena uz 30 skokova i 10 asistencija.

Drejmond Grin je u meču sa Njujork Niksima 2016. godine ubacio 20 poena bez promašaja iz igre, a uz to je dodao po 10 skokova i 10 asistencija. Godinu dana ranije u meču sa Finiksom imao je tripl-dabl sa 14 poena, 10 skokova i isto toliko asistencija, takođe bez promašaja iz igre.

 

Izvor: danas.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog