Politika

PDP i dalje osporava Dodikovu pobjedu na izborima za predsjednika Republike Srpske

Poslanici Partije demokratskog progresa (PDP) u Predstavničkom domu BiH glasaće protiv predloženog Savjeta ministara BiH, koji treba da čine Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), HDZ BiH i probosanske strane okupljene u koaliciji „Osmorka“.

„Glasaćemo protiv predloženog saziva Savjeta ministara, jer je to saziv koji je isključivo formiran zarad podjele plena, a ne na osnovu drugih kriterija“, kazao je Borenović poslije sjednice glavnog odbora PDP-a održanog u Banjaluci.

On je istakao da PDP „nastavlja snažno opoziciono djelovanje i u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH“.

Glavni odbor PDP-a podržao je juče sve dalje aktivnosti partije i rukovodstva stranke da se pravno osporava rezultat sa opštih izbora, održanih u oktobru prošle godine, za predsjednika Republike Srpske.

Borenović je istakao da je na sjednici analizirano sve što se dešavalo tokom i poslije izbora, koji su, kako je ocijenio, obilovali brojnim neregularnostima, nepravilnostima i izbornim krađama.

PDP i dalje insistira na tome da je njihova kandidatkinja za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić pobijedila kandidata vladajuće koalicije Milorada Dodika, a Borenović je naveo da je kontrolnim brojanjem rezultata za predsjednika Republike Srpske utvrđeno da je više od 70 hiljada glasova „zloupotrebljeno, nestalo, pogrešno evidentirano ili su na neki drugi način kompromitovano“.

Borenović je naglasio da glavni odbor PDP-a očekuje da pravosuđe pokrene istražne radnje i ispita sve, kako je rekao, krađe i prevare koje su se desile na izborima i na bazi kojih je PDP podnio krivične prijave pravosudnim institucijama.

 

Izvor: danas.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog