Politika

Konaković: Ovo je nova praksa i često ću komunicirati sa predsjednikom Republike Srpske (VIDEO)

Najvažnija poruka današnjeg dana i sastanka jeste da je ovo jedna potpuno nova praksa i često ću komunicirati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem kako bismo donijeli dobro BiH, izjavio je juče ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara Elemedin Konaković na konferenciji za novinare.

Konaković je nakon sastanka sa Dodikom istakao da postoji mnogo otvorenih pitanja.

- Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i ja smo u prilici da reagujemo na neke međunarodne procese, imamo otvorenu i direktnu komunikaciju. Svjesni rzalika među nama možemo normalno da funkicionišemo - poručio je Konaković.

Prema njegovim riječima, jedan od prioriteta će biti uvećanje BDP-a, standarda i uslova života svakog pojedinca u BiH.

- Bez obzira što znamo da po pogledu Rusije i drugih tema nemamo iste stavove, ima jako puno drugih tema o kojima imamo iste stavove - rekao je Konaković.Poručio je da nije ni znao da su napravljene jednonacionalne ambasade u BiH.

- Kao čovjeku mi to ne odgovara , to nije dobro za razvoj BiH - naglasio je Konaković.

On je naveo da će često dolaziti u Banjaluku.

- Zvaću i Dodika u Sarajevo i da to bude neki novi početak. Ne mogu shvatiti i prihvatiti da se nekome ne sviđa to što mi razgovaramo. Vrlo sam zadovoljan našim konstruktivnim razgovorom - zaključio je Konaković.

Dodik je poručio da ih čekaju obimni poslovi koji trebaju da se završavaju na nivou BiH.

- Biće pitanja koja prave razliku između nas, ali nema potrebe da to potenciramo, jer treba da budemo na liniji da dogovorimo ono što možemo - istakao je Dodik na konferenciji za novinare.

 

Izvor: rtrs.tv

 

Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog