Svijet

Hapšenje Putina jednako je objavi rata, gađali bi Bundestag, kancelariju saveznog kancelara i druge njemačke ciljeve

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da ukoliko bi njemačke vlasti odlučile da sprovedu odluku Međunarodnog krivičnog suda o hapšenju predsjednika Rusije Vladimira Putina to bi bio razlog za objavu rata.

U intervjuu ruskim medijima Medvedev se osvrnuo na odluku Međunarodnog krivičnog suda, koji je izdao nalog za hapšenj ruskog lidera Vladimira Putina, prenosi Tas.

Jasno je da se ta situacija neće nikada dogoditi, ali evo zamislimo da je, na primjer, došlo do toga. Aktuelni lider nuklearne države stigao je na teritoriju, recimo, Njemačke i uhapšen je. Šta to znači? Objava rata Rusiji, rekao je Medvedev u intervjuu ruskim medijima.

On je dodao da bi u tom slučaju sva ruska oružja gađala Bundestag, kancelariju saveznog kancelara i druge njemačke ciljeve.

Komentarišući izjavu ministra pravde Njemačke Marka Bušmana da bi Berlin morao da sprovede odluku MKS i uhapsi ruskog predsjednika ako stigne u Njemačku, Medvedev je rekao: Da li on uopšte shvata da bi to bio „kasus beli” (događaj koji uzrokuje početak rata), objava rata ili je bio loš student prava”, prenosi Tanjug.

Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije je naglasio da bi odluka MKS mogla da ima ogroman negativan uticaj na odnose Moskve sa Zapadom, koji su po njegovoj ocjeni „možda najgori ikad”, prenosi Tas.

 

Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog