Vijesti

Kuleba: Nije odgovoran samo Putin, već i Lavrov, Šojgu, Gerasimov, Medvedev, Patrušev

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba smatra da ne treba dozvoliti da „saučesnici u agresiji na Ukrajinu” svu odgovornost prebacuju na predsjednika Rusije Vladimira Putina.

„Ne smijemo dozvoliti da oni koji su saučesnici u ovom zločinu za sve krive Putina. Na primjer, ministar Lavrov – moj kolega, on mora da snosi stoprocentnu odgovornost za saučesništvo u zločinu agresije. Šojgu mora da odgovara. Gerasimov mora”, rekao je Kuleba, prenosi Unian.

Prema njegovom mišljenju, i zamjenik predsjednika i sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost Rusije – Dmitrij Medvedev i Nikolaj Patrušev takođe treba da snose odgovornost za agresiju na Ukrajinu.

„Svako ko je na ovaj ili onaj način doprinio da se pokrene rat protiv Ukrajine i izvrši zločin agresije na Ukrajinu, treba da odgovara za to”, rekao je Kuleba, prenosi Tanjug.

Pretpretresno vijeće Međunarodnog krivičnog suda izdalo je 17. marta naloge za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina i komesara za prava djeteta Marije Lavove-Belove. Oni su osumnjičeni za nezakonito prinudno premještanje ukrajinske djece.

 

Izvor: politika.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog