Region

Dačić: Sankcije Rusiji moguće ukoliko građani počnu da trpe štetu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je od početka rata u Ukrajini stav Srbije isti i da on juče nije rekao ništa novo kada je izjavio da je Srbija ostavila otvorenu mogućnost uvođenja sankcija Rusiji, ali da su mediji prenosili dijelove koji su im bili interesantni.

Ponovio je da stav da bi sankcije mogle biti uvedene ako srpska privreda i građani počnu da trpe nepopravljivu štetu, odnosno ukoliko bude dodatnih pritisaka, ali da za sada nije bilo potrebe da se sankcije Rusiji razmatraju. On je istakao da ova vlast neće dovesti zemlju u izolaciju.

Dačić je na televiziji Hepi rekao da trgovinska razmjena Srbije sa Rusijom nikad nije bila velika, jedva dvije do tri milijarde dolara i da je od toga većina bila uvoz energenata iz Rusije, a da sada oni koji su navodno uveli sankcije imaju veću trgovinsku razmjenu sa Rusijom nego ranije.

Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija od početka podržava teritorijalnu cjelovitost Ukrajine i da je uvijek glasala za takve rezolucije UN.

 

Izvor: nedeljnik.rs 
Foto: (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ) 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog