Region

Milatović ubjedljivo pobijedio u trci za predsjednika Crne Gore, Đukanović čestitao pobjedu

Kandidat pokreta Evropa sad Jakov Milatović, prema projekciji na 89,3 odsto uzorka, osvojio je 60,1 odsto glasova u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, a aktuelni šef države Milo Đukanović 39,9, navode iz CEMI-ja.

Glasalo je 69,33 odsto birača, što je pet odsto više nego u prvom krugu. Ovo je doista pobeda pomirene Crne Gore i pobeda svih nas, poručio je Milatović u obraćanju iz svog izbornog štaba. Đukanović je čestitao Milatoviću, i rekao da je Crna Gora izabrala i da on taj izbor poštuje. Slavlje širom Crne Gore.

Milatović: Ovo je pobjeda pomirene Crne Gore i pobjeda svih nas

Jakov Milatović je, u obraćanju iz svog izbornog štaba, rekao da je ovo noć koja se čekala više od 30 godina.

“Neka nam je sa srećom ova pobeda svih nas. Neka nam je sa srećom pobjeda pomirene Crne Gore, jer je ovo doista pobjeda pomirene Crne Gore i pobjeda svih nas. Večeras je Crna Gora napravila odlučan korak naprijed i rekla presudno zbogom režimu Mila Đukanovića i napravila korak naprijed ka bogatijoj, pravednijoj, naprednijoj i evropskoj Crnoj Gori“, poručio je Milatović.

Ovo je Crna Gora svih nas, svih građana koji su čekali ovu zajedničku pobedu i zato je ovako velika i istorijska, rekao je Milatović.

"Mi smo večeras rekli zbogom kriminalu i korupciji, nikad više neće biti povezivanja kriminala sa Crnom Gorom. Rekli smo dobar dan uspješnoj Crnoj Gori", napomenuo je Milatović.

Prošlost ostavljamo, ovo je istorijski dan za sve nas, rekao je Milatović i pozvao sve da dostojanstveno slave.

Prema njegovim rečima, ovo je bila dostojanstvena pobeda nove demokratske Crne Gore.

"Srce mi je veliko zbog povjerenja i obećavam da ću biti predsednik svih građana i građanki Crne Gore", poručio je Milatović.

Nikada nas više neće deliti i siromašiti državu kriminalom i korupcijom, dodao je.

Milatović je obećao da će kao predsednik u narednih pet godina uvesti Crnu Goru u EU.

"Nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema susjedima i komšijima. Crna Gora želi najbolje odnose sa svim zemljama Zapadnog Balkana", rekao je Milatović.

"Mi ovde poručujemo da se bavimo temama od životnog značaja, ekonomijom i evropskim integracijama", dodaje Milatović.

Zahvalio je svim ljudima koji su u prethodnih 30 godina nosili baklju slobode, koja je zasijala 2020. i još snažnije 2. aprila - "to je uspješna Crna Gora koju neće voditi neuspješni ljudi".

Milatoviću su se u izbornom štabu Pokreta Evropa sad pridružili premijer Crne Gore Dritan Abazović i protivkandidati iz prvog kruga Aleksa Bečić i Andrija Mandić, od kojih je dobio podršku u drugom krugu.

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog