Intervju

Bogosavac: Basket 3x3 osvojio svijet i važi za najbrže rastući sport na planeti

Aleksandar Bogosavac, organizator i generalni sekretar organizacije 3×3 Basket PRO Tour u intervjuu za Frontal govori o Streetball ligi, popularnosti ovog sporta, kao i dva turnira koja će se u sklopu ove lige održati u Derventi i Banjaluci.

FRONTAL: Možete li nam reći nešto više o predstojećem košarkaškom turniru?

BOGOSAVAC: Basket tri na tri osvojio je svijet i trenutno važi za najbrže rastući sport na planeti i nalazi se na listi olimpijskih sportova, a predstavnici Srbije su po medaljama na velikim takmičenjima najuspješniji na svijetu.



U Srbiji, kroz "Streetball 3×3 league" turnire ovaj sport doživljava svoj procvat. Upravo to nam je motiv da podignemo kvalitet 3×3 basketa za stepenicu više kao sporta u Republici Srpskoj i BiH zajedno sa Nikolom Nedinićem, organizatorom i predsjednikom Upravnog odbora Basket PRO Tour organizacije, a koji je ujedno bio i dvostruki šampion Republike Srpske u 3×3 basketu i šampion BiH.

Velika nam je čast i ogromnu zahvalnost dugujemo Petru Hranisavljeviću, koji je glavni organizator M:ts 3×3 Streetball lige jer je prepoznao naše ideje i tako omogućio da naša organizacija bude ekskluzivni partner u ovom jedinstvenom projektu na našim prostorima.

FRONTAL:  U kojim gradovima će se igrati utakmice?

BOGOSAVAC: Do sada se M:ts 3×3 Streetball liga održavala samo u Srbiji, a u narednoj sezoni turniri će se održavati u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Austriji.  

Zvanični kalendar M:ts 3×3 Streetball lige broji ukupno deset turnira, a u Republici Srpskoj biće održana dva i to u Derventi od 14. jula do 15. jula i u Banjaluci od 22. jula do 23. jula ove godine.

FRONTAL: Pretpostavljamo da će potencijalne učesnike zanimati nagradni fond?

BOGOSAVAC: Pobjednici turnira uz bogat nagradni fond u kalendaru objezbjeđuju nastup na završnom turniru lige koji će biti održan u Srbiji, zajedno sa najboljim timovima po bodovnom sistemu.

Prenos turnira će biti premijerno emitovan na Areni Sport, što dodatno podiže kvalitet i publicitet naših gradova i turnira, a što nije bio slučaj u prethodnom periodu. 

Pogledajte kalendar takmičenja:

 

 

FRONTAL

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog