Svijet

Od izazova do uspjeha: Inovativne kompanije dijele svoje iskustvo na Adria Summit-u

Adria Summit, Future of Digital Commerce, je regionalni poslovni skup osmišljen sa ciljem da postane vodeća platforma za razmjenu ideja, iskustava i kontakata u oblasti digitalne trgovine. Ove godine, Summit će se održati od 3. do 7. maja, na dvije lokacije, u Umagu u Hrvatskoj i Portorožu u Sloveniji.

Već drugu godinu za redom, Adria Summit okuplja vodeće lidere i stručnjake iz Adria regije i šire, koji tokom 2 dana konferencije i vikend druženja, diskutuju o globalnim trendovima koji imaju uticaj na poslovnu klimu u ovim prostorima. Ako su prošle godine dominirale teme kao što su post-pandemijski oporavak ekonomije, problemi u globalnom lancu nabavke i neočekivani rast inflacije, ove godine se očekuju teme koje se tiču uticaja veštačke inteligencije na digitalno poslovanje, daljih inovacija u tržišnim i poslovnim modelima, moguće bankarske krize i njene posljedice na likvidnost firmi, kao i izazova sa kojima se mladi ali i iskusniji preduzetnici suočavaju na lokalnim tržištima.

Posebnu pažnju, Summit posvećuje inovativnom preduzetništvu kao pokretaču svih promjena. Organizovan je poseban segment programa na kojem će jedan broj izabranih inovativnih kompanija iz regije, koje su prebrodile početne izazove i dostigle fazu ubrzanog rasta, dobiti priliku da svoja iskustva podijele sa drugim učesnicima, i u prisustvu predstavnika investicijske zajednice, od poslovnih anđela, preko venture fondova i privatnog kapitala, do velikih institucionalnih investitora. Namera organizatora je da ukaže na dobre primjere i da kroz otvorenu komunikaciju startup zajednice, tehnološko-razvojnih centara, profesionalnih investitora i državnih institucija, utiče na unapređenje ambijenta za razvoj inovativnog preduzetništva sa zajedničkom vizijom naprednijeg i humanijeg društva.

Preko 60 predavača na 8 panela će pokušati dati odgovore na goruća pitanja ili barem pokrenuti diskusiju, program Adria Summit-a pogledajte OVDJE, a za isti se prijavite na adriasummit.com.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog