Zanimljivosti

Породица из Аустралије одбила 30 милиона евра да се исели из своје куће (ВИДЕО)

Породица настањена у близини Сиднеја живи у „дворцу“ на свом великом имању. Oко њих ничу модерне зграде у чији се архитектонски стил овај породични дворац не уклапа.

На површини од око два хектара, на 40 километара од Сиднеја, у градићу Квекерс Хил, већ 17 година живи породица Замит на свом имању. Временом је око њихове куће изграђено модерно насеље, па сада ова породична кућа и имање изгледају као Централ парк.



Локални агент за некретнине Реј Вајт истакао је да би тај део имања на тржишту постигао високу цену. Породица, међутим, не жели да прода своје имање иако је држава понудила 50 милиона аустралијских долара, односно 30 милиона евра за њихов посед.

Дајан Замит, која се на имање доселила пре 17 година за медије је истакла: „Некада је ово било пољопривредно земљиште са малим кућама и викендицама од црвене цигле. Сваки дом је био јединствен, било је пуно простора, а сада је све пренасељено“.

Комшије породице Замит пуне су похвала, јер су успели да одоле свим понудама агената за некретнине и да остану на свом плацу, упркос  великим сумама новца које су им понуђене.



Иако би већина људи била одушевљена да им неко понуди толики новац за некретнине које поседују, породица Замит је одбила све понуде.

„Многе породице у овом подручју продале су своје куће током претходних десетак година. На имању ове породице могло би да се изгради 50 нових кућа, па је потпуно јасно због чега су агенције за некретнине веома заинтересоване за ово ‘парче раја’, истакао је један од агената некретнина.

 

Извор: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog