Vijesti

Dodik na forumu u Rusiji: BiH eksperiment i kolonija (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je u obraćanju na bezbjednosnom forumu u Rusiji da je BiH nakon rata postala eksperiment i kolonija, bez uvažavanja istorije i međunarodnog prava.

Dodik je rekao da je srpski narod bio prva žrtva hegemonističkog procesa zapadnih faktora i NATO.

"Prva NATO agresija izvedena je na Republiku Srpsku, a potom i na Srbiju, pa na ostale zemlje", podsjetio je on.

Dodik je istakao da je danas cjelokupna međunarodna politika u ubrzanoj dinamici i da se multipolarni poredak uspostavlja sa novim strukturama moći.

"Novi izazov je buđenje ideologije nacizma i fašizma, kao oružja protiv Rusije. Ugrožena je evropska energetska bezbjednost jer je Evropa i dalje zavisna od ruskih energenata", rekao je predsjednik Srpske, prenosi RTRS.

Na međunarodnom bezbjednosnom forumu učestvuju predstavnici više od 80 zemalja.

 

Dodik se susreo sa Lavrovom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik susreo se danas u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

"Tokom održavanja međunarodnog bezbjednosnog foruma u Moskvi susreo sam se s ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom", naveo je Dodik na "Tviteru".

Dodik se obratio na 11. susretu visokorangiranih zvaničnika za pitanje bezbjednosti i istakao da je BiH nakon rata postala eksperiment i kolonija, bez uvažavanja istorije i međunarodnog prava.

Na međunarodnom skupu o bezbjednosti u Moskvi, na kojem učestvuju predstavnici iz više od 100 zemalja svijeta, video-linkom obratio se predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

 

Izvor: nezavisne.com 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog