Vijesti

Додик: Потпуно непримјерена реакција припадника КФОР-а према голоруком српском народу (ВИДЕО)

Потпуно је непримјерена реакција припадника КФОР-а према голоруком српском народу који брани своје право на живот на Косову и Метохији, написао је на Твитеру предсједник Републике Српске Милорад Додик.

- Њихово понашање показује да њихово присуство не гарантује безбједност српском народу. За тренутну ситуацију искључиво су одговорни представници међународне заједнице, који не поштујући међународно право и потписане споразуме креирају неодржива рјешења - каже Додик.

Република Српска, истиче, даје пуну подршку нашем народу у захтјевима да им се обезбиједи нормалан и миран живот.



- У наредним данима Народна скупштина Републике Српске донијеће декларацију о подршци српском народу на Косову и Метохији и територијалном интегритету Србије - истакао је Додик.

На сјеверу Косова и Метохије ноћ је протекла мирно. Снаге Кфора са опремом са разбијање демонстрација поставили су нови кордон неколико стотина метара удаљен од зграде локалне самоуправе у Звечану. Више од 50 повријеђених, стање Драгише Гаљка и даље забрињавајуће. Вучић се састао са амбасадорима Квинте.

Подсјећамо, Кфор је јуче у Звечану насилно разбио протест Срба.

Двојица Срба рањена су из ватреног оружја, један од њих је у веома тешком стању. Има више од 50 повријеђених са обје стране.

 

Извор: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog