Svijet

Oliver Stoun: Sankcije ruskoj nuklearnoj industriji su velika greška

Američki filmski režiser, scenarista i producent Oliver Stoun ocijenio je da je namjera niza zemalja EU da uvedu sankcije ruskoj nuklearnoj industriji „glupa greška”.

– Ovo je glupa greška. Rusi su uradili izuzetno važan posao za svijet. Svi treba da budemo partneri u ovome, ne treba da vodimo rat - Kina , Rusija, SAD. Molim se za mir - rekao je Stoun tokom onlajn konferencije za novinare, povodom njegovog dokumentarnog filma o nuklearnoj energiji „Atom Time“, prenose RIA Novosti.

On je naveo i da su „Rusi uradili mnogo dobrih stvari".

– Oni grade nuklearne elektrane u drugim zemljama, u arapskim zemljama, u Turskoj i veoma su dobri inženjeri. Dvjesta hiljada ljudi radi za Rosatom . Oni ovome pristupaju veoma ozbiljno - dodao je Stoun.

Ranije je Poljska zahtijevala uvođenje sankcija protiv ruske nuklearne industrije, ali je sredinom maja visokorangirani evropski izvor rekao novinarima u Briselu da se u okviru nove 11. runde sankcija EU protiv Rusije, ne razgovara o ograničenjima nuklearnog sektora. Prema njegovim riječima, zemlje EU samostalno pokušavaju da smanje zavisnost od ruske energije, uključujući nuklearnu, podsjeća ruska agencija.

 

Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog