Banja Luka

Korištenjem SMS servisa brže do informacija o ličnim dokumentima i kaznama

Policijska uprava Banjaluka poziva građane da provjere rokove važenja ličnih dokumenata i na vrijeme pokrenu postupak zamjene ili nabavke novih dokumenata, saopšteno je iz PU Banjaluka.

S obzirom da se u narednom periodu očekuje povećanje broja zahtjeva za izdavanje novih ličnih dokumenata, iz PU Banjaluka apeluju da građani na vrijeme podnesu zahtjev za zamjenu dokumenata kako za sebe, tako i za svoju maloljetnu djecu.

Rad sa strankama u šalter sali Odsjeka za izdavanje ličnih dokumenata organizovan je u dvije smjene svakim radnim danom u vremenu od 07.00 do 20.00  časova.

Iz PU Banjaluka podsjećaju da je zakonski rok za izdavanje putne isprave 30 dana, a lične karte 15 dana.

Takođe, omogućeno je izdavanje putne isprave po hitnom postupku u roku od 72 časa po cijeni od 250 KM (200 KM za hitni postupak i 50 KM za pasošku knjižicu).

Iz PU Banjaluka podsjećaju građane na mogućnost korištenja SMS servisa Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Preduslov za korištenje je da građanin lično prijavi svoj broj telefona kod policijske stanice u sklopu PU Banjaluka, na čijoj teritoriji ima prijavljeno prebivalište ili boravište.

Prijava broja telefona se može izvršiti prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje nekog od ličnih dokumenata, registracije vozila ili naknadno

Slanjem SMS poruke na broj 091/110-122 građanin može da izvrši provjeru u registrima MUP-a trenutni status dokumenta, registraciju motornog vozila, novčane kazne i uplate i kaznene bodove, navodi se u saopštenju.

Građani mogu da se prijave i na servis ako žele da dobiju obavještenje iz registra MUP-a i to: obavješetnje o isteku važenja dokumenta, obavještenje o isteku važenja registracije, kao i obavještenje o prestanku važenja izrečenih kaznenih bodova.

Servis je omogućen za sva tri mobilna operatera koja pružaju usluge u Republici Srpskoj, a cijena SMS poruke je 0,10 KM.

Sve detaljne informacije o namjeni i korištenju SMS servisa MUP-a Srpske su dostupne na internet sajtu Ministarstva.

 

Izvor: rtrs.tv

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog