Svijet

Klokić: Otvaramo predstavništvo Srpske u Šangaju

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da će deveto predstavništvo Srpske u inostranstvu biti otvoreno u Kini sa čijim privrednim subjektima je Srpska u proteklom periodu ostvarila zapaženu saradnju.

- Uzimajući u obzir i to da smo otvoreni za strana ulaganja i investicije, itekako postoji društveno-ekonomska opravdanost za osnivanje ovog predstavništva - rekao je Klokić za Srnu.

On je dodao da će predstavništvo Srpske u Kini imati sjedište u Šangaju, a osniva se radi obavljanja poslova za potrebe Republike Srpske u oblasti privredne, naučnotehničke, kulturne, prosvjetne, socijalne, informativne, sportske i ostale saradnje sa subjektima u Kini.

- Vlada Republike Srpske donijela je odluku o osnivanju predstavništva Republike Srpske u Narodnoj Republici Kini. Time se izražava opredijeljenost Srpske da širi mrežu svojih predstavništava u inostranstvu i da u pojedinim državama osniva predstavništva radi obavljanja poslova Republike Srpske u brojnim oblastima, a u skladu sa ustavnim položajem i ovlašćenjima Srpske - zaključio je Klokić.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog