Društvo

Weekend predstavio prvi festivalski video kreiran uz pomoć AI tehnologije

Predstavljen Weekend.16 program: Najvažnije teme iz svijeta medija, komunikacija i biznisa krajem septembra u Rovinju (FOTO)

Koja je tajna uspjeha trapa, možemo li pobijediti umjetnu inteligenciju te kako izgraditi kompaniju i ne prodati je na vrhuncu slave, samo su neke od tema koje će začiniti septembarsko okupljanje stručnjaka i entuzijasta iz svijeta komunikacija, marketinga i biznisa na Weekendu.16.

Aktuelne teme i najnoviji trendovi u rasporedu su programa ovogodišnjeg Weekend Media Festivala koji će se održati u Rovinju od 21. do 24. septembra u prostorima stare Tvornice duhana, a koje su najavljene i na Weekend druženju u centru Zagreba kojem su se odazvali Zoran Šprajc, Damir Smrtić, Petar Štefanić, Hajdi Ćenan i mnogi drugi.

Weekend Media Festival oduvijek je bio lider u praćenju i promociji najnovijih trendova u medijima i komunikacijama. Ove godina najveća je novost integracija umjetne inteligencije u organizaciji festivala. Kao istinski predvodnik trendova, Weekend prvi put ima promo video napravljen uz pomoć AI tehnologije koji možete pogledati ovdje.

Weekend.16 je tako otvorio vrata novim kreativnim horizontima te će se u sklopu programa održati When AI Meets Creation, izložba fotografija kreiranih pomoću umjetne inteligencije. Panel AI era: Inoviraj, implementiraj, dominiraj powered by UGP takođe će se baviti ovom aktuelnom temom, a više ćemo saznati od Dražena Oreščanina, Ace Momčilovića i Hajdi Ćenan pod moderatorskom palicom Dražena Tomića.

Već punih 16 godina Festival ispunjava svoju misiju te donosi niz edukativnih tema i gorućih pitanja koja privlače najveća imena iz svijeta medija, komunikacija i poslovanja. Tako će na ovogodišnjem programu biti riječ o TV formatima koji su opstali u borbi protiv novih medija na panelu TV Survival Kit, a svoja će TV iskustva podijeliti panelisti Mia Kovačić, Joško Lokas i Antonija Blaće s moderatorom Petrom Štefanićem. (P)ostati neovisan ključ je za svaki lični i profesionalni uspjeh te panel Kako (p)ostati neovisan s Ivanom Bešlićem i Nikolom Dujmovićem, osnivačima Sofascorea i SPANA, dvije najbrže rastuće domaće IT kompanije, publici otkriva kako i zašto se ne prodati na vrhuncu slave. Svaka greška sa sobom nosi potencijal za rast ako je posmatramo kao priliku za učenje, a o tomeGdje PR-ovci griješe razgovaraće Ivana Galić Baksa, Tomislav Klauški i Vladimir Preselj s moderatoricom Nevenom Rendeli Vejzović.

Kako su poduzetnici predstavljeni u medijima i zašto su uvijek kontroverzni”, saznajte na panelu Kontroverzni poduzetnik od Aleksandra Stankovića, Zorana Šprajca, Tihomira Ladišića, Zorana Turkovića i Hrvoja Bujasa. Osim toga, Goran Vinčić, Tin Vodopivec i Zoran Kesić će na Weekendu istražiti humor u regiji i otkriti Šta je tu smiješno. Panel Trap od Vardara pa do Triglava će svim posjetiteljima omogućiti da istraže muzički fenomen koji je zarazio cijelu regiju i upoznaju trap svijet na kojemu će Relja, jedan od najpoznatijih regionalnih trepera i Đorđe Trbović, direktor i izvršni producent izdavačke kuće IDJ videos, uz Zembo Latifu koji je dobro poznato ime rap scene, otkriti je li trap ono što je rnr bio nekad.  Da ne ostane sve na priči, uživo će svirkom pojasniti Grše. Svojom vizijom i rušenjem rekorda na muzičkim top-listama, potvrdio je svoj status jednog od najznačajnijih izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni. Osim ovog muzičkog fenomena, posjetitelje očekuje Tulum velikog Perice uz Dinu Antonića i DVP bend, ali i još dobrih svirki uživo i  tuluma.

Od svojih samih početaka, Weekend je sinonim za povezivanje različitih industrija jer okuplja domaće i svjetske stručnjake iz različitih područja. Ove godine će tako najistaknutije ime biti singapurski diplomat i bivši predsjednik Vijeća sigurnosti UN-a Kishore Mahbubani, a program će obilježiti najpoznatija Hrvatica u svijetu luksuzne mode Tanya Golesic, jedan od najcjenjenijih ratnih fotografa Jan Grarup, legenda reklamnog svijeta Ralph Van Dijk, jedan od vodećih hrvatskih astronoma Korado Korlević i mnogi drugi.

Uz zabavu za pamćenje, aktuelne teme, zanimljive rasprave, ovogodišnji program obogatit će i  Weekend kino u sklopu kojega će biti premijerno prikazan dokumentarni serijal Sretni gradovi: Kopenhagen, autorice i novinarke HRT-a Martine Validžić.

Weekend i dalje prati trenutne trendove i pitanja i predstavlja prostor gdje se mogu pronaći odgovori i rješenja. Detaljan program možete pronaći ovdje, a sve novosti možete pratiti putem Facebook,  Instagram i LinkedInprofila.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog