Kultura

“Дани Душка Трифуновића” од 12. септембра у Палама

Традиционална манифестација “Дани Душка Трифуновића”, коју у част књижевника, пјесника и телевизијског аутора организује Културно-спортски центар у Палама, биће одржана од 12. до 14. септембра.

Прве вечери манифестације у 20 часова биће одржано музичко-поетско вече са глумцем Иваном Босиљчићем под називом “Наше вече”, најављено је из Културно-спортског центра Пале.

Програм за одрасле “Буквално так” биће одржан 13. септембра у сали Културног центра Пале, а исте вечери од 19 часова на манифестацији ће учествовати пјесници, писци и књижевници Бранко Перић, Горан Врачар, Мира Булатовић, Сњежана Галинац и Александра Шаренац.

Током вечери биће представљена и књига “Твој нас уздиже стих” аутора Бранка Перића, а у музичком дијелу програма учествоваће и Музички ансамбл “Пале”.

Књижевници Александра Шаренац и Мира Булатовић 14. септембра у 11 часова одржаће са ученицима основних школа са подручја града Источно Сарајево програм за дјецу под називом “Дјеци у част”.

Истог дана, програм ће бити настављен проглашењем побједника и додјелом награда за финалисте конкурса за најбољи литерарни рад о теми “Срце је чудна звијер” у сали Културног центра Пале.

У забавном дијелу програма учествоваће ученици паљанског одјељења Школе за основно музичко образовање Источно Сарајево.

Душко Трифуновић рођен је у Сијековцу, код Брода 1933. године. Прву књигу је издао са 25 година по доласку у Сарајеву. Он је написао око 20 књига поезије, четири романа и неколико драма, а сматра се заслужним за креирање “сарајевске рокенрол школе”.

Трифуновић је аутор текстова пјесама најпознатијих пјевача и рок група некадашње Југославије, међу којима су “Бијело дугме”, “Индекси”, Здравко Чолић и Арсен Дедић.

 

Извор: glassrpske.com 
Twitter
Anketa

Da li je između Republike Srpske i FBiH entitetska granica ili administrativna linija?

Rezultati ankete
Blog