Svijet

Počela proizvodnja Moskviča 6 (FOTO)

Ovih dana se u moskovskoj fabrici automobila krenulo s proizvodnjom novog Moskviča 6. Kineska kompanija JAC je zaslužna za razvoj i kreaciju ovog vozila i novi Moskvič nije ništa drugo do preimenovani JAC A5 Plus. Opet, i taj model JAC-a predstavlja osveženu verziju liftbeka po imenu JAC J7.

Dakle, novi Moskvič 6 predstavlja liftbek s petoro vrata, ukupne dužine 4.770 milimetara i s međosovinskim razmakom od 2.770 mm. U stvari, naslednik je modela Moskvič 2141. Širina vozila je 1.820 mm, dok je visina na koti od 1.492 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 540 litara. Biće ponuđen s felnama prečnika 17 ili 18 cola, dok je deklarisani klirens 140 mm.


Kupcima će biti ponuđen izbor dva pogonska sklopa. Prvi je originalan iz JAC-a i podrazumeva jednoipolitarski turbobenzinac sa 136 konjskih snaga i direktnim ubrizgavanjem goriva. Uparen je s varijatorom.


Druga kombinacija podrazumeva više radosti za vozača, ali se kao takva nudi samo u Kini, barem za sada. Podrazumeva jednoipolitarski četvorocilindarski turbobenzinski agretgat sa 174 konjskih snaga i šestostepeni robotizovani menjač s dvostrukom spojnicom. Pogonski točkovi su vek oni napred, a manuelni menjači uopšte nisu predviđeni za ovo vozilo.


Postojaće tri modifikacije. Prva preptostavlja uvodni pogonski sklop, druga će omogućiti izbor između dva motora, dok u trećoj nema da se bira – dobija se samo najmoćniji automobil. Osnovni paket podrazumeva da Moskvič 6 poseduje dva vazdušna jastka, sistem elektronske kontrole stabilnosti, klima uređaj i kožni enterijer. Tu s i grejana sedišta naped, multimedijalni sistem s ekranom od 10,4 inča, tempomat, parking senzori, kamera za prikaz zbivanja iza vozila, farovi u tehnologiji LED-a, beskontaktno otvaranje vrata i pokretanje agregata pritiskom na taster.


U više naprednim paketima opreme je predviđena ponuda bočnih vazdušnih jastuka, vazdušnih zavesa, virtuelne instrumentacije s ekranom od sedam inča po dijagonali. Dodatno, ugrađeni su elektropokretani stakleni krovni otvor, uređaj za klimatizaciju, sistem kamera za puni prikaz zbivanja oko vozila, kao i više sistema vozačke asistencije.

Moskvič 6 s ovim paketom opreme će se dobijati u pet različitih boja karoserije. U ponudi su: crna, bela, siva, crvena i plava. Dodatno, taksisti će uživati u prikazanoj žumance žutoj farbi.


Kao što je to slučaj i kod Moskviča 3 koji nastupa u klasi modela s povišenom pozicijom sedenja, montaža „šestice“ predstavlja dostignuće koje slikovito opisuje kovanica „šrafciger industrija“. Dakle, vozila se samo sklapaju u Rusiji, dok kompletirani sklopovi, stižu već pripremljeni u Kini.


Početak prodaje je planiran za kraj oktobra, ali cene još uvek nisu obnarodovane. Teško je verovati da će Moskvič 6 biti pristupačniji od Moskviča 3, a koji se trenutno nudi za 21 hiljadu evra.

 

Izvor: autorepublika.com
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog