Region

Petković: Bojan Mijailović je hladnokrvno ubijen nakon što se predao (VIDEO)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković u Palati Srbija na vanrednoj konferenciji za medije, govorio je o tragičnim događajima na KiM.

- Sazvao sam konferenciju kako bih upoznao javnost o svemu, kako bih sve obavestio zašto je Euleks bio odbijen od strane kosovske policije da učestvuje o istražnim radnjama o onome što se desilo u Banjskoj. Zašto svi ćute zašto je tzv. kosovksa policija bila ta koja je obezbeđivala ono u čemu je i sam učestvovala. Euleks nije učestvovao u tome jer je tzv. kosovska policija želela da sakrije određene dokaze i istainu, a to je da su Srbi hladnokrvno i mučki ubijani - rekao je Petković.

- Republika Srbija došla do dokaza, reč je o živim rečima i iskazima, da je Bojan Mijailović, otac dvoje dece od šest godina i 9 meseci, da je hladnokrvo ubijen nakon što je lakše bio ranjen, pao na zemlju i predao se. Bio je ubijen, overen u glavu. to je ono što je tzv. kosovska policija htela da sakrije. Imamo dokaze. To je ono što su želeli da sakriju. Od ključne važnosti je naš zahtev da nezavisna komisija pogleda tela ubijenih - dodaje Petković.

„Mi smo zatražili od Euleksa da se izvrši dodatna obdukcija, već četiri dana pokušavaju da sakriju tela. Juče je bilo reči da će predati tela, a to nije učinjeno.

Još jedna je stvar zbog čega je Svečlja zabranio Euleksu da učestvuje u istražnim radnjama, a to je da bi se sakrilo ko je u redovima tzv. kosovske policije. A mi imamo dokaze da su u tim redovima bile profesionalne ubice iz terorističkih kampova. Bio je poslat nalog da se ne vraćaju dok ne pobiju sve Srbe. Ideja je bila da se ceo prostor očisti od Srba.

Naš jedini zahtev je da Kfor bude prisutan, da se povuče tzv. kosovska policija, ona nema šta da traži tu. Albanski poicajac naišao je na barikade, opšte je poznato da su te barikade postavljane uz eksploziv i zbog toga im niko nije ni prilazio. lagali su i to da ćemo da pošaljemo vojsku, lagali su i za vozilo da pripada žandarmeriji, i da je Milan Radičić povređen. Sve živo su lagali i lagaće iz dana u dan, a cilj im je da se napravi veza između lokalnih Srba i države Srbije.

Danima molimo međunarodnu zajednicu da obuzda Kurtija, koliko puta smo molili Srbe da ne nasedaju na provokacije. Onda kažu Vučić je znao, pa govorimo vam godinu dana, sklonite tzv. kosovsku policiju, sklonite ljude dovedene iz terorističkih kampova. Tražimo neszavisnu istragu, insistiramo da naši patolozi pogledaju tela, posebno Bojana i Igora. Ono što sam čuo od porodica, njegova glava, desna strana je razneta" - kaže direktor Kancelarije za KiM.




Izvor: politika.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog