Svijet

Putin: Neće biti dodatne mobilizacije

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak sa zamenikom ministra odbrane Junus-Bekom Jevkurovom i pukovnikom u ostavci Andrejom Troševom. On je tom prilikom istakao da socijalne garancije moraju biti iste za sve učesnike specijalne operacije jer, kada je u pitanju odbrana otadžbine, sasvim je svejedno u kom statusu su bili borci.

„Imamo fond „Branioci otadžbine”, mnogo puta sam govorio i ponoviću: nezavisno od statusa onoga ko je ispunjavao borbene zadatke, socijalne garancije moraju biti iste za sve”, rekao je Putin.

Podsetimo, početkom aprila ruski predsednik je potpisao Ukaz o osnivanju Državnog fonda podrške učesnicima specijalne operacije „Branioci otadžbine”.

Fond ima zadatak da koordiniše pružanje socijalne, medicinske, psihološke i svake druge podrške učesnicima SVO, kao i rešavanje čitavog niza pitanja.

Neće biti dodatne mobilizacije

Generalštab ruske vojske nema planove za sprovođenje dodatne mobilizacije u zemlji.

U Rusiji 1. oktobra počinje jesenja regrutacija, a zamenik načelnika Generalštaba, a kontraadmiral Vladimir Cimljanski je naglasio da regruti neće biti upućivani na područje SVO.

Dodao je i da se značajno povećao broj onih koji dobrovoljno potpisuju ugovor sa vojskom, prenosi Sputnjik.

 

Izvor: politika.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog