Kultura

Predstavljanje šest izdavača iz Srpske na Sajmu knjige u Beogradu

Na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga danas će se predstaviti šest izdavača iz Republike Srpske, dok će na štandu Srpske biti održano književno veče pjesnika iz Srbije, Srpske, Crne Gore i rasijanja.

Udruženje "Medici kom" iz Banjaluke predstaviće monografiju "Vojni sanitet u srpskom narodu", a o ovom trećem dopunjenom izdanju govoriće doktori Duško Vulić, Elizabeta Ristanović i Momir Pušac.

Na štandu Republike Srpske, Udruženje strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske "Deveta dimenzija" predstaviće izdanje "Stripovijetke - Branko Ćopić", koje sadrži 15 stripova po motivima Branka Ćopića.

Narodna biblioteka "Branko Čučak" sa Han Pijeska predstaviće svoje izdanje "Budi srećan gdje god da si" autora Ene Vuković, a o knjizi će govoriti Ozrenka Đurić Radulović, Biljana Mitrović, Tošo Borković i autor, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

U 15.00 časova Univerzitet u Istočnom Sarajevu predstaviće izdanje "Odlikovani i unaprijeđeni Јugoslovenske vojske u otadžbini 1941-1945" autora Veroljuba Maletića i Dejana Đerića, o čemu će govoriti profesor doktor Draga Mastilović, pukovnik Dragan Krsmanović i autori.

Udruženje književnika Srpske u 16.00 časova predstaviće izdanja svojih članova "Nešto nas veže" autora Јadranke Ćulum. Na promociji će govoriti Gordana Јež Lazić i Radislav Јović.

Ovo udruženje će predstaviti i djela "Nada, putkoaz, knjiga izabranih pjesama 20 vijeka" autora Predraga Bjeloševića, o kojem će govoriti Ranko Risojević i Milan Orlić, te "Maša i medvedi" autora Vesne Kapor.

U 17.00 časova Narodna biblioteka Doboj predstaviće izdanja "SCPD Bogoljublje u prvih deset godina rada - monografija horskog rada u Doboju" autora Ljubiše Stanojevića, a o čemu će govoriti doktor Slavica Gostimirović.

Biće predstavljena i monografija "ЈU Medicinska škola Doboj" povodom 60 godina postojanja, autora Mire Stanišev, o kojoj će govoriti sam autor, kao i monografija "Silvana" o Dobojki Silvani Armenulić, autora Davora Vidakovića, o kojoj će govoriti autor i Ivan Šijaković.

U 18.00 časova biće održano tradicionalno, 11. po redu Književno veče pjesnika iz Srpske, Srbije, Crne Gore i rasijanja.

Reprezentativni nastup Republike Srpske, 13. po redu na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske. Štand se nalazi u hali dva, nivo A.

 

Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog