Društvo

Treći Festival #ZamisliPromijeni za mir, dostojanstvo i jednakost za sve

Povodom obilježavanja Dana UN-a, cijeli tim Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa partnerima iz cijele Bosne i Hercegovine organizuje Treći festival UN-a #ZamisliPromijeni.

Programi i agencije Ujedinjenih nacija rade s ljudima, kompanijama, organizacijama i institucijama širom Bosne i Hercegovine, podržavajući ih da zamisle i promijene na bolje svoje zajednice. Upravo ovi partneri i njihove aktivnosti biće ključni akteri i ovogodišnjeg obilježavanja UN dana tokom Festivala #ZamisliPromijeni.

Festival će se održati 29. oktobra (u nedelju), u Domu mladih Skenderija u Sarajevu. Počinje u 11 i traje do 15 sati.

Sadržaj Festivala će i ove godine činiti sajamska izložba uz predstavljanje radova, proizvoda i aktivnosti UN-ovih agencija, projekata i partnera u Bosni i Hercegovini. Tokom četveročasovnog programa posjetioci će biti u prilici da uživaju u muzici, zabavi, oslikavanju lica, internacionalnoj kuhinji, novim modelima no_nation_fashion, učestvuju u zabavnim i edukativnim interaktivnim kvizovima i dobiju poklone.

Naglasak ovogodišnjeg oblježavanja Dana Ujedinjenih nacija je na 75. godišnjicu usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima - fundamentalni dokument, koji predstavlja kamen temeljac za zaštitu i poštivanje ljudskih prava širom svijeta.  

Ulaz je slobodan za sve.

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog