Kultura

Vidović: "Ovuda će proći put" ima sve potrebno za uspješan festivalski život (VIDEO)

Banjalučki glumac Zlatan Vidović koji glumi u filmu "Ovuda će proći put" rekao je da ovaj film ima sve predispozicije za uspješan festivalski život, jer ima sjajan scenario, lokaciju Stare planine, podjelu uloga i vješto vođenje debitantanske rediteljke Nine Ognjanović.

 - Sve se nekako složilo. Velika je doza entuzijazma i posvećenosti. Film je rađen u gerilskim uslovima. Svi smo pristali da radimo pro bono jer smo vidjeli da će trud rezultovati ovim - rekao je Vidović.

Prema njegovim riječima, film je do sada gostovao na 30 festivala i osvojio 15 nagrada i to je velika preporuka za publiku. Vidović je istakao kao kvalitet filma i iskren pristup ljudi, "koji su u ovom poslu neiskvareni i radili sa punim srcem i dušom, a to se vidi ispred kamere".

- Trudili smo se da svako da maksimalno, svjesni da taj film može biti prekretnica za te mlade autore - istaka oje glumac.

Vidović je rekao da je snimanje proteklo u teškim uslovima, često bez vode i struje, gdje su morali koristiti magarce i konje da bi došli na set, i "bilo je zahtjevno, ali s druge strane se to uvijek vrati".

Pošto je Ognjanović rekla Vidoviću da za njega ima ulogu u svom debitantskom filmu, glumac je pročitao scenario u kojem mu se jako svidio lik Novog, koji dolazi na polovini filma i poremeti ustaljeni sistem u malom mjestu nagovještajem da će tuda proći put.

- Svi se negdje bojimo promjena, da bi nas modernizacija, novo na šta nismo navikli može izvući iz zone komfora. Tu se počinju dešavati peripetije. Lik Novog je u stvari simbolički prikaz dolaska novog vremena - naveo je Vidović.

Prema njegovim riječima, Ognjanović, Siniša Cvetić sa "Usekovanjem", Luka Mihailović sa "Indigo kristalom" su "čitava klasa i plejada mladih reditelja koji dolaze i budućnost su srpskog i filma na ovim prostorima".

- Njihovi filmovi su žanrovski i estetski drugačiji, ali svi imaju entuzijazam, vjeru i ljubav. Za svaki posao, od toga da praviš ručak, potrebna je ljubav - zaključio je glumac.

 

Izvor: tanjug
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog