Svijet

Zelenski i Zalužni: Teška situacija na sedam pravaca

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski i glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni saopštili su da je na frontu teška situacija. Šef države je to saopštio tokom tradicionalnog večernjeg obraćanja, Zalužni u razgovoru sa predsedavajućim Združenog komiteta načelnika štabova američke vojske Čarlsom Braunom.

Zelenski je pomenuo sedam područja u kojima je sada „teško”. To su avdejevski, marinski, artjomovski, limanski, kupjanski, zaporoški i hersonski pravac. On je objavio video poruku nakon što je saslušao izveštaje šefova vojnih i obaveštajnih službi. Šef države nije otkrio detalje izveštaja.

Zalužni je u telefonskom razgovoru sa Braunom pomenuo samo avdejevski, kupjanski i mirinski pravac.

„Situacija je složena i kontrolisana. Istovremeno, Oružane snage Ukrajine nastavljaju da sprovode ofanzivne operacije na određenim pravcima”, napisao je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine na Telegramu nakon telefonskog razgovora.

Ukrajinski mediji pišu da je u toku sukob između kabineta predsednika Ukrajine i vojnog vrha zemlje. Zalužni je ranije izjavio da je situacija na frontu zašla u ćorsokak, ali se Zelenski nije složio sa tim. Kabinet predsednika Ukrajine ranije je demantovao planove za smenu vrhovnog komandanta, a ukrajinsko Ministarstvo odbrane je negiralo planove za smenu trojice komandanata, prenosi Sputnjik.

 

Izvor: politika.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog