Vijesti

Није само велика срамота, него и велики гријех да најугроженије људе принудимо да се моле за своја стечена права у холу Градске управе

Апсолутно неприхватљиво. Неке црвене линије јуче су пређене и нека тога сви буду свјесни. Наставићу да дајем све од себе да имамо законито и ефикасно вођење Града, а свим колегама поручујем да више гледају у очи народ који је јуче дошао по своја права, а мање у поруке шефова на телефонима, написао је ово јуче одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука Милко Грмуша на друштвеној мрежи "Икс".

Грмушину објаву на друштвеној нрежи "Икс" преносимо у цјелини:

- Нема системског проблема у Бањој Луци на који нисам на вријеме упозорио у посљедње три године, као што нема нити конкретног рјешења које нисам искрено понудио, у нади да ће паметнији од мене побољшати та рјешења.

- Извињавам се ако сам нескроман, али мислим да сам у овом скупштинском мандату изнио и највише правних битака.

- Прије десетак дана сам благовремено упутио допис свим одборницима, скупштинском руководству и Градоначелнику и понудио излаз из хроничних проблема са којима се суочавамо: то није само проблем финансијске блокаде, већ је ту ријеч и о усвајању новог урбанистичког плана, односно довођења градње у Бањој Луци у законске оквире.

- У једној од јучерашњих дискусија на сједници Скупштине Града упозорио сам да одмах морамо наћи рјешење за исплату законских накнада корисницима социјалних услуга и запослених у Градској управи. Побогу, то су елементарне ствари, ти људи не смију никад бити колатерална штета у политичким биткама.

- Након тога, у директној комуникацији са Министарством финансија и Министарством управе и локалне самоуправе потребно је пронаћи рјешење за финансијску деблокаду Града. Закон мора да се поштује у Бањој Луци, с тим да то значи ПУНО и НЕСЕЛЕКТИВНО поштовање закона. И око финансија, и око транспарентног пријема и трошења новца, и око градње, и око поштовања људских права. Око свега. Небитно какви тренутни политички интереси да су у питању.

- Увјерен сам да у оквирима Закона о буџетском систему и у складу са другим релевантним правним прописима можемо да извршимо финансијску деблокаду. Дакле, сматрам да постоји законско рјешење, а то рјешење неће и не смије да значи ослобађање од одговорности свих који су евентуално поступали супротно закону у претходном периоду.

- И на крају и ово: више није само велика срамота, него и велики гријех да најугроженије људе принудимо да се моле за своја стечена права у холу Градске управе. Апсолутно неприхватљиво. Неке црвене линије јуче су пређене и нека тога сви буду свјесни. Наставићу да дајем све од себе да имамо законито и ефикасно вођење Града, а свим колегама поручујем да више гледају у очи народ који је јуче дошао по своја права, а мање у поруке шефова на телефонима.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog