Vijesti

Večeras u Banjoj Luci etno spektakl uz Danicu Krstić i Milana Vasića

Za doček Pravoslavne nove godine u najvećem gradu Republike Srpske Banjaluci sve građane i mnogobrojne posjetioce i ove godine očekuje etno spektakl.

U izuzetno bogatom programu večeras će nastupiti članovi pjevačkih grupa RKUD-a "Pelagić", KUD "Čajavec", KUD "Sveti Sava", KUD "Piskavica", Muzički atelje Jelene Stanišić, Damjan Vračar, Balkan koncept orkestar, te mladi sugrađanin Danilo Milosavljević.

Zvijezde večeri na dočeku pravoslavne Nove godine biće etno pjevačica Danica Krstić i glumac i pjevač Milan Vasić, a u okviru programa nastupiće i Trubački orkestar "Barka Bras", saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave su naveli da će na ovaj način publici koja bude prisustvovala koncertu biti predstavljena bogata riznica krajiških pjesama koje se na prostoru nekadašnje Bosanske Krajine pjevaju od davnina i prenose s koljena na koljeno.

"Banjaluka će na taj način da promoviše banjalučke pjevačke grupe i muzičke medaljone, koji su duboko ukorijenjeni u bogatu srpsku tradiciju i koji lokalno uzdižu do nivoa univerzalnog", naveli su iz Gradske uprave.

Bogat i raznovrstan program počinje u 21.00 čas na šetalištu kod Hrama Hrista Spasitelja, a nakon programa u ponoć je predviđen moleban povodom Pravoslavne nove godine. 

 

Izvor: srna.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog