Vijesti

Širom Srpske dočekana Pravoslavna nova godina

Širom Republike Srpske organizovan je doček pravoslavne Nove godine.

Banjalučani i brojni gosti dočekali su pravoslavnu Novu godinu uz etno spektakl - nastup etno pjevačice Danice Krstić, glumca i pjevača Milana Vasića i Trubački orkestar Barka Bras.

U Banjaluci su nastupili i članovi pjevačkih grupa kulturno-umjetničkih društava "Pelagić" i "Čajavec", "Sveti Sava", "Piskavica", Muzički atelje Јelene Stanišić, Damjan Vračar, Balkan koncept orkestar i mladi sugrađanin Danilo Milosavljević.

Na gradskom trgu u Bijeljini stanovnici Semberije i okoline ušli su u Novu godinu uz grupu Legende i lokalni bend Štrajk.

Na Studentskom trgu u Palama nastupila je pjevačica etno, duhovne i rodoljubive muzike Danice Crnogorčević, a prije nje sestre Milica i Maja Stanišić i Muzički ansambl "Pale".

Na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu nastupila je beogradska grupa Piloti.

Na Trgu pravoslavlja u Derventi doček je organizovan uz nastup Јelene Tomašević, a u Šamcu uz Minu Kostić.

Na Trgu Mladena Oljače u Novom Gradu pravoslavna Nova godina dočekana je uz pjevača Peđu Medenicu.

I na Trgu patrijarha Pavla u Brodu organizovan je doček uz koncert, kuvano vino i čaj, te vatromet i koncert pjevačice Rade Manojlović.

Doček pravoslavne Nove godine na otvorenom organizovan je i u Doboju i Stanarima, dok je građanima Petrova i Teslića organizovan doček u zatvorenom, prenosi RTRS.

Dobojlije su Novu godinu u Parku narodnih heroja dočekali uz orkestar Stefana Miloševića i pjevačicu Stanojku Mitrović - Ćanu.

U Stanarima je nastupila grupa Deminutiv i pjevačica Maja Marijana.


Izvor: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog