Sport

Mitrović i Milinković-Savić ispisali istoriju i ušli u Ginisovu knjigu rekorda

Ne samo da su izbacili jednog od najvećih rivala u Ligi šampiona Azije, već su Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić sa Al Hilalom pobjedom nad El Etihadom ušli u istoriju fudbalu.

Al Hilal je upisao 28. pobjedu u nizu koliko nema nijedan klub na svijetu, a u obaranju rekord učestovali su i srpski reprezentativci sa dvije asistencije.

Fudbaleri Al Hilala savladali su El Etihad rezultatom 2:0 u četvrtfinalu Azijske Lige šampione.

Prvi gol postigao je Јašir Al Šagrani posle asistencije Sergeja Milinkovića Savića u 61. minutu, da bi Malkom pogodio u nadoknadi vremena poslije asistencije Aleksandra Mitrovića.


Tako je Al Hilal ostvario 28. pobjedu u nizu što nije pošlo za rukom nijednom fudbalskom klubu na svijetu, te su srpski reprezentativci u Ginisovoj knjizi rekorda.

Klub za koji nastupaju dvojica srpskih reprezentativaca prestigao je TNS iz Velsa koji je u šampionatu imao 27 vezanih pobjeda, a iza njih je sa 26 ostao i Ajaks.

Nevjerovatna serija fudbalera Al Hilala počela je još 25. septembra u saudijskom Kupu kralja. Od tog meča slavili su još dva puta u kupu, 16 puta u saudijskom šampionatu i devet puta u Azijskoj Ligi šampiona.

Istorijskom uspjehu mnogo su doprinijeli srpski fudbaleri koji blistaju cijele sezone.

Mitrović je na 33 utakmice postigao 31 gol i upisao osam asistencija, dok je Sergej Milinković Savić na 29 utakmica postigao 10 golova, uz sedam asistencija računajući sva takmičenja u kojima učestvuje Al Hilal.

Zbog ovakve forme srpskog tandema nije ni čudo što su eliminisali EL Etihad koji je aktuelni šampion Saudijske Arabije.

U polufinalu Lige šampiona Al Hilal će igrati protiv Al Aina.

 

Izvor: sputnikportal.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog