Vijesti

Marfi pokušava da "natrpa" što više smeća na Republiku Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da sva "pisanija" po Americi protiv Srpske kreira Ambasada Sjedinjenih Država u Sarajevu.

"Tamo imate patološkog tipa ambasadora /Majkla/ Marfija koji se time predano bavi. Pokušava da što više smeća natrpa na Republiku Srpsku putem raznih neistina i laži koje su svojstvene takvim patološkim tipovima kakav je on", rekao je Dodik novinarima u Beču.

On kaže da će negdje brzo otići pa će se vidjeti, ako neka nova američka struktura pruži da se razgovara na racionalan način i da se poštuje slovo dejtona onda će razgovarati.

"Nismo spremni za to da američki ambasador kako god se zvao u Sarajevu bude srećan, a da mi izgubimo Republiku Srpsku. Tu politiku neće gledati. Mogu sto puta da budu Amerika", istakao je Dodik.

Komentarišući izvještaj Kancelarije direktora Nacionalne obavještajne službe SAD da će se "zapadni Balkan vjerovatno suočiti sa povećanim rizikom od lokalizovanog međuetničkog nasilja tokom 2024. godine", Dodik je rekao da djeluju na isti način.

On je naveo da je beznačajno i ono što govori Dom lordova ili Ujedinjeno Kraljevstvo o pitanjima da li je BiH teritorijalno integrisana ili ne kada kod sebe imaju dva ili tri separatistička pokreta.

"Bavite se svojim pitanjem", istakao je Dodik.

 
Izvor: srna.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog