Sport

Đokovićeva 418. nedjelja na tronu

Novak Đoković počeo je 418. nedjelju kao najbolji teniser svijeta na ATP listi, a dok on odmara Karlos Alkaras, španski teniser, u Majamiju pokušava da smanji zaostatak i približi se vrhu.

Već nas je Novak Đoković navikao da i dok odmara piše rekorde, pa je tako slučaj i ovoga puta. Srpski as ušao je u 418. nedjelju vladavine ATP listom, što je tačno duplo više od vremena koje je Rafael Nadal proveo na prvom mjestu (209 nedjelja).

S obzirom da je masters u Majamiju u toku situacija na ATP listi se nije mijenjala pa tako Novak ima 9.725 poena, od toga je 50 zaradio u Majamiju, dok je iza njega Karlos Alkaras sa 8,805 poena.

Srpski as vratiće se na teren u Monte Karlu koji će mu biti prvi turnir na šljaci ove sezone, ali do tad bi razlika između njega i Španca na ATP listi mogla da se smanji.

Alkaras je u Majamiju furiozan, u treće kolo plasirao se pobjedom nad Robertom Barbaljesom Baenom rezultatom 6:2, 6:1. Starijem sunarodniku Karlos nije želio da dopusti ni najmanji tračak nade.

Ukoliko bi na ovom mastersu Španac stigao do titule, on bi samo smanjio zaostatak za Đokovićem, dok mu je za prvo mjesto potreban i trijumf u Monte Karlu. Ipak, koliko god bio sjajan u Majamiju Alkaras bi mogao da naiđe na konkurenciju.

Na turniru blista i Danil Medvedev koji je već obezbijedio plasman u osminu finala. Ruski teniser savladao je Britanca Kameruna Norija rezultatom 7:5, 6:1. Danil nije izgubio set ni u prethodnom meču protiv Martona Fučovića pa je zato jasno da Alkarasu neće biti lako u završnici mastersa ukoliko dođe do susreta sa Rusom.

Osim Danila, nema sumnje da je prijetnja i Јanik Siner, Italijan kojeg je Alkaras porazio u Indijan Velsu, ali koji će u Majamiju teško dozvoliti da se to ponovi.

ATP lista:

Novak Đoković (Srbija) 9.725
Karlos Alkaras (Španija) 8.805
Јanik Siner (Italija) 8.310
Danil Medvedev (Rusija) 7.765
Aleksander Zverev (Njemačka) 5.060
Andrej Rubljov (Rusija) 4.970
Holger Rune ( Danska) 3.875
Kasper Rud (Norveška) 3.560
Hubert Hurkač (Poljska) 3.370
Aleks De Minor ( Australija) 3.300

 

Foto: Getty Images
Izvor: sputnikportal.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog