Vijesti

Грмуша: За службено возило 140.400 КМ, а иноваторима у области технологије 65.000 КМ

Позивам предсједника Владе Републике Српске да пореским обвезницима објасни по којој логици се за једно службено возило из буџета Српске издваја 140.400 КМ, док се истовремено за подршку иноваторима у области технологије издваја ове године тек 65.000 КМ, написао је Милко Грмуша, одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука на свом профилу друштвене мреже Икс.

"Обавјештењем о набавци број 22646-1-1-7-3-9/24 објављеном на порталу јавних набавки дана 14.03.2024. године наведено је да Министарство привреде и предузетништва купује службено возило чија је цијена са ПДВ-ом 140.400 КМ. Истовремено, буџетом Републике Српске за 2024. годину предвиђено је да се у сврху подршке иноваторима у области технологије издваја дупло мање новца, конкретно 65.000 КМ".

Грмуша каже да је премијер у више наврата у својим експозеима и другим јавним иступима наглашавао потребу технолошке трансформације и модернизације у Српској. "С тим се ставом потпуно слажем, технолошка трансформација земље је кључ њеног напретка. Без ње немамо никакву шансу. Али, каква је логика министарству које би требало да афирмише привредну трансформацију земље дати преко 140.000 КМ за куповину службеног возила, а дупло мање новца издвојити како би се афирмисали знање, креативност и иновације наших најпаметнијих људи? Каква је то порука да се у овој земљи дупло више цијени комфор владиног чиновника иза којих не постоје било какви резултати сем политичке подобности од изума људи чије стимулисање би требало бити један од основних задатака владе"?

Или, ако причамо о социјалном сегменту, какви су логика и етика чињенице да једнократна помоћ социјално угроженим лицима из категорије ратних војних инвалида, породица погинулих бораца и цивилних жртава рата издваја ове године из буџета 250.000 КМ, док се само за једно возило за једног човјека плаћа преко половине од тог износа за СВЕ људе који припадају оним најосјетљивијим друштвеним категоријама, додаје Грмуша.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog